workshops | lesprogramma

_SM_7198_burn_levels_vignet_blur_analogwetplate_curves_BW_crop2.jpg

Wat kun je verwachten?

Het doel van de workshop is om op individueel niveau verder te komen in de eigen fotografieontwikkeling. We spelen samen met het licht (zowel flits- als natuurlijk licht), je leert je eigen camera beter te beheersen, je foto's inhoud en focus te geven en vooral goed te kijken.

1. De vele gezichten van de fotografie

Vanavond maken we kennis met elkaar. Welke vorm van fotografie (portret-, straat-, landschapsfotografie, etc.) spreekt jou het meeste aan? En waarom? Waarom maak jij eigenlijk foto's?

2. Alles draait om licht

Eigenlijk draait alles in de fotografie om licht. Dàt bepaalt meestal of een mooie foto ook echt goed is. Niet alleen is dat een kwestie van goed kijken, timing, en positie kiezen, maar ook de regie hebben over je eigen camera. Jij maakt de foto, niet de camera!

3. In het spoor van de grote meesters

We kijken naar ieders grote voorbeelden en inspiratiebronnen. Welke elementen zijn kenmerkend en bepalend voor iemands stijl? Wat is dat eigenlijk en hoe ontwikkel je je eigen stijl?

4. Rembrandt en vlinders

We gaan spelen met licht in een studio-omgeving!

4_SM_7161_curves_smartsharp_BW.jpg

5. Chance favors the prepared mind

We gaan op pad! Hoe ga je te werk om op een willekeurige plek een fantastisch portret te maken? Over de kunst van het scouten en een goede voorbereiding.

6. Na de partituur volgt de uitvoering

We evalueren wat we van elkaar hebben opgestoken en ik geef je tips en tricks waar je op moet letten bij de nabewerking van een foto.

Wat verwacht ik van jou?

Enthousiasme, foto's waar je iedereen - inclusief jezelf - mee verrast, en een open maar kritische houding; naar mij toe, de andere deelnemers en niet te vergeten jezelf!

© Sander Martens, all rights reserved